Λιφτινγκ λαιμου με νηματα

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, Πλαστικές Επεμβάσεις Lifting Λαιμού με Νήματα
Προσωπο

Λίφτινγκ λαιμού με νήματα

Το λίφτινγκ λαιμού διορθώνει την εικόνα του "κρεμασμένου λαιμού" ή "διπλοσάγωνο", που αποτελεί συχνό πρόβλημα τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην Πλαστική Χειρουργική δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα για ανόρθωση (λίφτινγκ) λαιμού με ειδικό ράμμα, τεχνική "τραμπολίνο", με εύκολο, γρήγορο και ανώδυνο τρόπο. Χρησιμοποιείται ειδικό σύστημα με ράμμα πολυεστέρα, που μετά την εφαρμογή του διορθώνει τη χαλάρωση του τραχήλου και δημιουργεί την επιθυμητή γωνία στο λαιμό. Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ενώ σε περιπτώσεις χαλάρωσης του προσώπου μπορεί να συνδυαστεί και με λίφτινγκ προσώπου.

Θεραπεία

Το Λίφτινγκ λαιμού με νήμα - τεχνική "τραμπολίνο" γίνεται με τοπική αναισθησία. Η επέμβαση περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ειδικού ράμματος, ενδοσκοπικά μέσα από πολύ μικρές οπές από βελόνα, χωρίς τομές. Το ράμμα "πλέκεται" με μια ειδική τεχνική κάτω από τη γραμμή του πηγουνιού προς τον λαιμό, ανασηκώνοντας άμεσα το κρεμασμένο δέρμα του τραχήλου. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και είναι εντυπωσιακό.

Ανάρρωση

Μόλις η επέμβαση ολοκληρωθεί, εφαρμόζεται μαλακός επίδεσμος γύρω από το λαιμό για μία ημέρα, ενώ σε 24 ώρες τοποθετείται λεπτό συμπιεστικό ένδυμα προσώπου για 5 ημέρες. Από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις περισσότερες δραστηριότητές τους.
Ενώ οι παλαιότερες τεχνικές χρησιμοποιούσαν μεγάλες τομές γύρω από το αυτί και κάτω από το πηγούνι και η αποθεραπεία απαιτούσε παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες, η σύγχρονη ανόρθωση τραχήλου με νήμα είναι γρήγορη και δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη περίοδο επούλωσης.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου, που ήδη έχουμε εφαρμόσει σε πολλούς άνδρες και γυναίκες, είναι:

 • Η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς τομές και ουλές
 • Η αποθεραπεία είναι ταχύτατη με μικρό χρόνο ανάρρωσης
 • Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα και δημιουργούν μόνιμη και φυσική όψη στο περίγραμμα του τραχήλου
 • Before-tpe
  After-tpe
  Before tpe After
 • Before-tpt
  After-tpt
  Before tpt After
 • Before-tpd
  After-tpd
  Before tpd After