Συνδρομο καρπιαιου σωληνα

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Χεριού, Πλαστικές Επεμβάσεις Συνδρόμου Καρπιαίου Σωλήνα
Χειρουργικη χεριου

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποτελεί την συχνότερη περιφερική νευροπάθεια του χεριού και οφείλεται σε αυξημένη πίεση του μέσου νεύρου στην περιοχή του καρπού.

Οι ενοχλήσεις που νιώθει ο ασθενής όταν πάσχει από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι κυρίως πόνος και μουδιάσματα στα δάκτυλα, ιδίως στον αντίχειρα, τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο, καθώς και δυσκολίες στις καθημερινές λεπτές κινήσεις του χεριού και των δακτύλων. Συχνά, τα συμπτώματα είναι εντονότερα κατά την διάρκεια της νύχτας. Σε προχωρημένες καταστάσεις, μπορεί να εμφανιστεί ατροφία των μυών του χεριού και σοβαρή μείωση της λειτουργικότητάς του.

Στα αρχικά στάδια, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, με ξεκούραση με νάρθηκα, αντιφλεγμονώδη ή τοπική έγχυση στεροειδών. Σε επιμονή των συμπτωμάτων, ενδείκνυται η χειρουργική θεραπεία. Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο χώρο χειρουργείου με άσηπτες συνθήκες, με τοπική ή περιοχική αναισθησία. Διαρκεί 20-30 λεπτά και δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική. Χρησιμοποιείται μικρή τομή στην παλάμη, διατέμνεται ο εγκάρσιος σύνδεσμος του καρπού και αποσυμπιέζεται το μέσο νεύρο. Μετά την επέμβαση, τοποθετείται ειδικός ελαστικός επίδεσμος για 7-10 ημέρες, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του μετά από δύο περίπου εβδομάδες.

  • Before-Αποκατάσταση μαστού με ενθέματα σε δύο στάδια και συμμετρία του άλλου μαστού
    After-Αποκατάσταση μαστού με ενθέματα σε δύο στάδια και συμμετρία του άλλου μαστού
    Πριν Αποκατάσταση μαστού με ενθέματα σε δύο στάδια και συμμετρία του άλλου μαστού Μετά