Ουλες ακμης & Ραγαδες

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Θεραπείες με Laser & Fractional Laser, Ουλών Ακμής & Ραγάδων
Θεραπειες με LASER & Fractional LASER

Ουλές ακμής & Ραγάδες

Οι ουλές στο πρόσωπο και στο σώμα δημιουργούνται από διάφορες αιτίες όπως η ακμή, τα τραύματα, οι χειρουργικές επεμβάσεις, τα εγκαύματα κλπ, ενώ οι ραγάδες στον κορμό, στην κοιλιά, στους μηρούς και στα μπράτσα είναι συνήθως αποτέλεσμα μεταβολής του βάρους του σώματος και διαταραχής του κολλαγόνου. Οι ουλές και οι ραγάδες παραμένουν για πάντα στο σημείο όπου δημιουργούνται. Αν και η φύση έχει προβλέψει τη σταδιακή βελτίωσή τους με το πέρασμα του χρόνου, δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ η πλήρης εξαφάνισή τους.

Η πλαστική χειρουργική, με τη χρήση διάφορων είτε χειρουργικών, είτε μη-χειρουργικών μεθόδων, προσφέρει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης ή “απόκρυψης” μιας ουλής σε σημεία του σώματος που δεν είναι ορατά. Οι χειρουργικές θεραπείες εφαρμόζονται συνήθως σε δύσμορφες ουλές ή ρικνωτικές ουλές που προκαλούν λειτουργικό πρόβλημα π.χ. αδυναμία κίνησης του χεριού κ.α.

Η χρήση των CO2 Fractional LASER έχει συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υφής και του χρώματος των ουλών και των ραγάδων χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η επιλογή της έντασης του LASER, της διάρκειας εφαρμογής της ακτινοβολίας και του βάθους που αυτή θα διεισδύσει στην ουλή ή στη ραγάδα, μας δίνει τη δυνατότητα να θεραπεύουμε αποτελεσματικά διαφορετικές περιπτώσεις.

Θεραπεία

Η θεραπεία της ουλής ή της ραγάδας με το CO2 Fractional LASER είναι ανώδυνη, γιατί προηγείται η τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας. Ανάλογα με το μέγεθος ή την έκταση των ουλών ή ραγάδων, η διάρκεια της θεραπείας είναι από 15 μέχρι και 60 λεπτά. Με τα σύγχρονα μηχανήματα LASER που χρησιμοποιούμε, η αποθεραπεία είναι απλή και σύντομη, ενώ συνήθως δεν απαιτείται παραμονή στο σπίτι ή αποχή από τις δραστηριότητες και την εργασία.

Αποτελέσματα

Ήδη από την πρώτη συνεδρία οι ουλές και οι ραγάδες ρηχαίνουν και το χρώμα τους βελτιώνεται. Μετά από 3 περίπου συνεδρίες, σε μεσοδιαστήματα 4-6 εβδομάδων, τα σημάδια μειώνονται σημαντικά και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται ελάχιστα ορατά. Πολλές φορές για την αποτελεσματικότερη θεραπεία μέσα στην ουλή ή τη ραγάδα, μπορεί ταυτόχρονα να γίνει αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – PRP.

 • Before-tdde
  After-tdde
  Before tdde After
 • Before-tddt
  After-tddt
  Before tddt After
 • Before-tddd
  After-tddd
  Before tddd After