Μεσοθεραπεια

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Μεσοθεραπεία
ενεσιμα

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι η θεραπεία που στοχεύει στο μεσόδερμα, δηλαδή τη “μεσαία στιβάδα” του δέρματος, η οποία είναι σημαντική για τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Η μεσοθεραπεία προσφέρει γρήγορα και άμεσα “φρεσκάδα”, λάμψη και σφριγηλότητα στο δέρμα.

Μεσοθεραπεία με βάση το υαλουρονικό οξύ

Είναι η θεραπεία που περιέχει αδιασταύρωτο υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει το χαρακτηριστικό να συγκρατεί νερό και να παρέχει μια βαθιά ενυδάτωση. Πολλές φορές τα σκευάσματα είναι ενισχυμένα με βιταμίνες και αμινοξέα για ισχυρότερη δράση. Αν και τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, επέρχεται περαιτέρω βελτίωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί αίμα από το ίδιο άτομο και με ειδική επεξεργασία διατηρεί μόνο το τμήμα εκείνο του αίματος που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες. Τα αρχικά PRP προέρχονται από τις λέξεις Platelet Rich Plasma, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο την προέλευση των αυξητικών παραγόντων και των στοιχείων που θα δώσουν στο δέρμα τη δυνατότητα για πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια έχει πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων “Vampire Lift”, Λίφτινγκ χωρίς νυστέρι, ενώ πολλές φορές συνδυάζεται με Fractional LASER ή και νήματα ανόρθωσης προσώπου, στην ίδια συνεδρία. Ειδικά όταν συνδυάζεται με το Fractional LASER τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας ιδιαίτερα σύντομος.

Πού γίνονται οι θεραπείες;