Λιποαναρροφηση υπερηχων “High Definition”

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Σώματος, Πλαστικές Επεμβάσεις Λιποαναρρόφησης Υπερήχων "High Definition"
Σωμα

Λιποαναρρόφηση υπερήχων ``High Definition``

Η λιποαναρρόφηση υπερήχων με τη χρήση του VASER® είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος που χρησιμοποιεί την ενέργεια υπερήχων για την αποτελεσματικότερη αφαίρεση λίπους και κυρίως τη διαμόρφωση των ανατομικών περιοχών.

Η δράση της βασίζεται στη διάσπαση και ρευστοποίηση του λίπους, διατηρώντας ανέπαφο τον συνδετικό ιστό. Παράλληλα επιτυγχάνεται ρίκνωση του δέρματος ώστε μετεγχειρητικά να προλαμβάνεται η χαλάρωση εξασφαλίζοντας έτσι ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Ενδείξεις

Η τεχνική ενδείκνυται για άνδρες και γυναίκες με έντονη τοπική λιποδυστροφία που επιθυμούν, πέρα από τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης, την μετεγχειρητική διαγράμμιση των μυών και σύσφιξη του σώματος.

Χειρουργική Επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση με την τεχνική "High Definition" γίνεται με γενική ή με τοπική αναισθησία, όταν αφορά μικρές περιοχές. Η διάρκειά της είναι μεγαλύτερη από την κλασική λιποαναρρόφηση, δεδομένου ότι προηγείται το στάδιο της ρευστοποίησης του λίπους, και ποικίλει από 1 έως 4 ώρες ανάλογα με την έκταση της επέμβασης.
Αρχικά, γίνεται έγχυση ειδικού διαλύματος στην προς θεραπεία περιοχή και με την ενέργεια των υπερήχων, μέσα από μικρές τομές 3 χιλιοστών, γίνεται η διάσπαση των λιποκυττάρων. Το λίπος υγροποιείται και στη συνέχεια αφαιρείται εύκολα με ειδικές κάνουλες λιποαναρρόφησης προσδίδοντας λεπτομέρεια στο περίγραμμα και χωρίς τον τραυματισμό των νεύρων και των αγγείων της περιοχής. Συνήθως προτείνουμε παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ.

Ανάρρωση

Αμέσως μετά την επέμβαση ο ασθενής φορά ειδικό ελαστικό ένδυμα για μείωση των οιδημάτων και ομοιόμορφη πίεση στις χειρουργημένες περιοχές. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος και καλύπτεται με κοινά παυσίπονα. ‘Ηπια δραστηριότητα επιτρέπεται σε 3-4 ημέρες, ενώ έντονη άσκηση πρέπει να αποφεύγεται για τις πρώτες 3-4 εβδομάδες. Το κάπνισμα πρέπει να διακόπτεται 4 εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση.

Συχνές Ερωτήσεις

Από ποιους εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση υπερήχων - τεχνική ``High Definition``;
Ποια είναι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης υπερήχων - τεχνική ``High Definition``;
  • Before-tddd
    After-tddd
    Before tddd After
  • Before-tdd
    After-tdd
    Before tdd After