Λιφτινγκ προσωπου με νηματα

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Προσώπου, Θεραπείες Lifting Προσώπου με Νήματα
Λιφτινγκ με νηματα

Λίφτινγκ προσώπου με νήματα

Το λίφτινγκ προσώπου με νήματα PDO ή COG είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με στόχο να προσφέρει ανόρθωση του δέρματος και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.
Τα νήματα είναι αποστειρωμένα ράμματα πολυδιοξανόνης (PDO), που απορροφούνται από τον οργανισμό σε 3-6 μήνες και λειτουργούν ως ουσίες ενεργοποίησης του κολλαγόνου. Τα νήματα COG έχουν μηχανισμό «αγκύρωσης» και ανόρθωσης - έλξης του δέρματος, παρέχοντας βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.

Η εφαρμογή είναι σχεδόν ανώδυνη, αφού προηγουμένως εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα. Οι Πλαστικοί Χειρουργοί Δρ. Δεμίρη και Δρ. Διονυσίου επιλέγουν και τοποθετούν τα κατάλληλα νήματα για τον τύπο του δέρματός σας, όπως και τον κατάλληλο αριθμό τους. Οι βασικές περιοχές που τοποθετούνται είναι:

  • οι παρειές και το μέτωπο
  • τα χείλη και γύρω από αυτά
  • ο λαιμός
Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των νημάτων PDO και COG είναι άμεσα ορατά, ενώ σταδιακά έως και 3 μήνες από την τοποθέτησή τους το δέρμα συνεχώς βελτιώνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νήματα είναι βιοδιασπώμενα και μετά την απορρόφησή τους ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου με ταυτόχρονη ανόρθωση του δέρματος του προσώπου. Η δράση του λίφτινγκ με νήματα διαρκεί συνήθως 6-12 μήνες.

Πολλές φορές τα νήματα συνδυάζονται είτε με ενέσιμη αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP), είτε και με Fractional LASER.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με "νήματα ανόρθωσης" είναι:

  • η ευκολία στην τοποθέτηση στο χώρο του ιατρείου
  • η εφαρμογή χωρίς τομές και ουλές
  • τα άμεσα αποτελέσματα που διαρκούν 6-12 μήνες
  • η γρήγορη αποθεραπεία και η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες