Εισολκη θηλης

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Στήθους, Πλαστικές Επεμβάσεις Εισολκή θηλής
Στηθος

Εισολκή θηλής

Η εισολκή της θηλής είναι η κατάσταση κατά την οποία η θηλή δεν προβάλλει φυσιολογικά προς τα έξω, αλλά παραμένει ανεστραμμένη προς τα μέσα. Συνήθως είναι συγγενούς αιτιολογίας και οφείλεται σε μικρό μήκος των γαλακτοφόρων πόρων. Μπορεί να αφορά μόνο στον έναν ή και τους δύο μαστούς, και συνήθως γίνεται αντιληπτή μετά την εφηβεία, αφού ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους της γυναίκας. Συχνά η εισολκή δεν είναι σταθερή και, με ήπιο χειρισμό, η θηλή εξωτερικεύεται και προβάλλει προς τα έξω. Εφόσον η κατάσταση είναι μόνιμη, μπορεί να οδηγήσει τόσο σε αισθητικά, όσο και σε λειτουργικά προβλήματα, π.χ. αδυναμία θηλασμού. Στα περιπτώσεις αυτές, είναι ενδεδειγμένη η χειρουργική αντιμετώπιση.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η εισολκή της θηλής παρουσιάζεται σε μεγαλύτερη ηλικία και μπορεί να σχετίζεται με κάποια υποκείμενη πάθηση του μαστού, καλοήθη ή κακοήθη. Στις περιπτώσεις αυτές, πρέπει να προηγείται ο κατάλληλος κλινικός και ακτινολογικός έλεγχος, πριν το προγραμματισμό χειρουργικής διόρθωσης της εισολκής.

Χειρουργική Επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση έχει στόχο την μόνιμη «εξωτερίκευση» της θηλής και αποκατάσταση της φυσιολογικής προβολής της. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία με μικρή τομή στη βάση της θηλής, που επιτρέπει τη τομή των ινωδών ταινιών που συγκρατούν τη θηλή σε θέση ανεστραμμένη.

Ανάρρωση

Μετά την επέμβαση, δεν απαιτείται νοσηλεία και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της.

 • Before-
  After-
  Before After
 • Before-Εισολκή θηλής
  After-Εισολκή θηλής
  Πριν Εισολκή θηλής Μετά
 • Before-
  After-
  Before After