Αυξητικη στηθους

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Στήθους, Πλαστικές Επεμβάσεις Αυξητικής Στήθους
Στηθος

Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους έχει στόχο την αύξηση του όγκου του στήθους. Ενδείκνυται σε γυναίκες με μικρούς μαστούς ή ανισομαστία, ή σε περιπτώσεις όπου το στήθος έχει χάσει τον όγκο του μετά από εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους.

Ταυτόχρονα με την αύξηση του μεγέθους, βελτιώνεται το σχήμα των μαστών και η συνολική εικόνα του θώρακα της γυναίκας. Για την αυξητική μαστοπλαστική χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης.

Ενθέματα Σιλικόνης

Τα ενθέματα σιλικόνης διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχήματος, όγκου, προβολής και σύστασης. Πριν από την επέμβαση, γίνεται η επιλογή του ενθέματος μετά από λεπτομερή εξέταση και συζήτηση μεταξύ του γιατρού και της ενδιαφερόμενης. Στο ιατρείο μας, έχουμε τη δυνατότητα εξωτερικής εφαρμογής ειδικών δοκιμαστικών επιθεμάτων, προκειμένου να αποκτήσετε μία εικόνα του μεγέθους του νέου σας στήθους πριν την επέμβαση.
Τα ενθέματα συνεκτικής σιλικόνης νέας γενιάς, τα οποία χρησιμοποιούμε, είναι απολύτως ασφαλή με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και προδιαγραφές των αρμόδιων διεθνών οργανισμών.

Χειρουργική Επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Χρησιμοποιείται μικρή τομή δέρματος στην υπομάστια πτυχή ή γύρω από τη θηλαία άλω και τα ενθέματα τοποθετούνται είτε κάτω από τον αδένα, είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Ενίοτε χρησιμοποιείται συνδυασμένη τεχνική (τεχνική Dual Plane), όπου ο άνω πόλος του ενθέματος τοποθετείται υπομυικά, ενώ ανασηκώνεται και τμήμα του αδένα. Συνήθως προτείνεται παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ.

Ανάρρωση

Μετά την επέμβαση, ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες συστήνεται αποφυγή έντονης δραστηριότητας, ενώ με τακτικές αλλαγές στο ιατρείο, θα φροντίσουμε την ομαλή επούλωση των τραυμάτων σας. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε 10-15 ημέρες μετά την επέμβαση. Προτείνεται εφαρμογή ειδικού ελαστικού στηθόδεσμου για 4-8 εβδομάδες, ενώ η έντονη σωματική άσκηση αποφεύγεται για 6-12 εβδομάδες.

Συχνές Ερωτήσεις

Η αυξητική στήθους επηρεάζει τον θηλασμό ή την αισθητικότητα του μαστού;
Η αυξητική στήθους έχει επιπλοκές;
Τα ενθέματα σιλικόνης σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού;
Ποια είναι η διάρκεια ζωής των ενθεμάτων σιλικόνης;
Αυξητική στήθους με αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους

Η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως μέθοδος αυξητικής στήθους. Με γενική αναισθησία, λίπος που λαμβάνεται με λιποαναρρόφηση από κάποιες περιοχές του σώματος (π.χ. μηροί, γλουτοί, κοιλιά), μεταμοσχεύεται στην περιοχή των μαστών μετά από κατάλληλη επεξεργασία. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι το νέο στήθος σχηματίζεται με ιστό της ίδιας της γυναίκας. Το βασικό μειονέκτημα είναι η δυσκολία πρόβλεψης του μεγέθους του νέου μαστού, δεδομένου ότι μέρος του λίπους που μεταμοσχεύεται, απορροφάται μέσα στους επόμενους μήνες. Συνεπώς, η γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε πολλές λιπομεταφορές για την επίτευξη ενός ικανοποιητικού αποτελέσματος.

 • Before-ede
  After-ede
  Before ede After
 • Before-edt
  After-edt
  Before edt After
 • Before-edp
  After-edp
  Before edp After
 • Before-ede
  After-ede
  Before ede After
 • Before-ede
  After-ede
  Before ede After
 • Before-ede
  After-ede
  Before ede After
 • Before-edd
  After-edd
  Before edd After
 • Before-edd
  After-edd
  Before edd After
 • Before-edt
  After-edt
  Before edt After
 • Before-ede
  After-ede
  Before ede After
 • Before-edo
  After-edo
  Before edo After
 • Before-edd
  After-edd
  Before edd After
 • Before-edd
  After-edd
  Before edd After
 • Before-edd
  After-edd
  Before edd After