Αιδοιοπλαστικη

Πλαστικοί Χειρουργοί, Θεσσαλονίκη, Ε. Δεμίρη, Δ. Διονυσίου, Πλαστική Χειρουργική Σώματος, Πλαστικές Επεμβάσεις Αιδοιοπλαστικής
Σώμα

Αιδοιοπλαστική

Η αιδοιοπλαστική αποτελεί μία από τις συχνότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής στην περιοχή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας, κυρίως των μικρών χειλέων του αιδοίου.

Στόχος της είναι η διόρθωση του σχήματος, του μεγέθους ή της ασυμμετρίας των χειλέων, καταστάσεις που συνήθως είναι συγγενούς αιτιολογίας και μπορεί να οδηγήσουν σε αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινή υγιεινή της περιοχής.

Χειρουργική Επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Αναλόγως του προβλήματος, σχεδιάζεται και αποκαθίσταται χειρουργικά η φυσιολογική ανατομία της περιοχής. Χρησιμοποιούνται τομές και σχολαστικοί χειρουργικοί χειρισμοί, προκειμένου να αποφευχθούν μετεγχειρητικά λειτουργικά ενοχλήματα στην περιοχή. Τα ράμματα που τοποθετούνται είναι απορροφήσιμα, ώστε να μην χρειαστεί αφαίρεσή τους. Κατά κανόνα, δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική.

Ανάρρωση

Μετά την επέμβαση, μπορεί να παρατηρηθεί ήπιο οίδημα και ευαισθησία στην περιοχή για 2-3 μέρες, τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Συστήνεται σχολαστική φροντίδα με πλύσεις και αντισηπτικά σκευάσματα, και αποφυγή σωματικής άσκησης και σεξουαλικής επαφής για 3-4 εβδομάδες.