Δρ. Ευτερπη Δεμιρη

Η Ευτέρπη Δεμίρη είναι Καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1988 με Άριστα, και ορκίστηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1994. Το 1996 έλαβε τον τίτλο του ειδικού Πλαστικού Χειρουργού και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS Fellow).

Μετεκπαιδεύτηκε σε πανεπιστημιακές κλινικές και μεγάλα κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία (Κλινική Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Μπορντώ και της Μασσαλίας, Institut Aquitain de la Main de Bordeaux, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Victoria Hospital), όπου εξειδικεύτηκε ιδιαίτερα στην επανορθωτική μικροχειρουργική, στην αποκατάσταση μαστού, στη χειρουργική του χεριού και την αποκατάσταση ωτικού πτερυγίου. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Μελέτης Λεμφικών Παθήσεων, και το 2015 έλαβε τίτλο μετεκπαίδευσης από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Νοσημάτων Λεμφικού Ιστού.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παρουσίασε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών, ενώ επί σειρά ετών συμμετέχει σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια -ως προσκεκλημένη ομιλήτρια- με διαλέξεις σε θέματα επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής, χειρουργικής του μαστού, μικροχειρουργικής, χειρουργικής χεριού, χειρουργικής λεμφοιδήματος, κ.α.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει και επιμεληθεί πλήθος βιβλίων πλαστικής χειρουργικής. Είναι μέλος πολλών ελληνικών & διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών, ενεργό μέλος της European Association of Plastic Surgeons (EURAPS), μέλος Διοικητικών Συμβουλίων, Ακαδημαϊκών και Διεθνών Επιτροπών, που αφορούν την ιατρική εκπαίδευση και την Πλαστική & Επανορθωτική Χειρουργική. Από το 2019 κατέχει τη θέση του Εθνικού Αντιπροσώπου στην European Association of Plastic Surgeons (EURAPS) και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρειών Μικροχειρουργικής (EFSM).

Eντάχθηκε και υπηρετεί ως μέλος Δ.Ε.Π. στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. από το 1998 μέχρι σήμερα. Από το 2008, είναι Διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ.

Το 2019, μετά από πρόσκληση, έλαβε τον τίτλο του Επισκέπτη Καθηγητή (Visiting Professor) του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι (University of Helsinki, Finland) και του Πανεπιστημίου του Ιλλινόι του Σικάγο (University of Illinois at Chicago, USA).

Από το 1998 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολείται με την αντιμετώπιση προβλημάτων επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής.